MAHART-Passnave szárnyashajó

Motorhajók és gyorsjáratú hajók akkumulátorai

Nagyteljesítményű belsőégésű motorok és segédgépek indító akkumulátorai

Gondozásmentes és ciklusállóbb indító akkumulátorok

Feladata a géphajó belsőégésű fő motorjainak és segédgép beindítása. Az elektromos berendezéseinek, fogyasztók áramellátását és az akkumulátor visszatöltését ezután a járó motorral meghajtott generátor és feszültségszabályozó bizosítja. Mivel veszteglésnél vagy kikötéskor a vezérlő elektronika, navigációs, terem vagy kabinfények szintén az akkumulátorról üzemelnek, ezért annak lemerülését hosszabb leállás esetén áramtalanítással megelőzni, vagy csepptöltéssel pótolni kell.

Energy-Bull-96351

BANNER Energy Bull 96351

A megbízható akkumulátor márka átlagosan magas műszaki szinvonalát képviselő kedvező árfekvésű, bevált típuscsaládja. Elsősorban a hagyományos és közepes elektronizáltságú, rendszeresen használt vizijárművekhez, ciklusállósága (120/80%) miatt külön tároló akkumulátorként is alkalmazható.

Exide-Endurance-Pro

EXIDE Endurance Pro

A EXIDE magas műszaki szinvonalú, megbízható prémium terméke. A sok kényelmi berendezéssel (pl. hűtés-fűtés, elektronikus utastájékoztató, multiméda) ellátott, csökkentett gondozás igényű, ciklusálló akkumulátor típus.

Exide Strong Pro HVR

EXIDE Strong Pro HVR akkumulátor

Az EXIDE magas vibráció tűrésű korszerű HVR® tervezésű akkumulátora, teljesíti az EN 50342-1: 2015 szabványt Alkalmas a gyakori újraindítások tartós elviselésére. Csökkentett tűz- és robbanás veszély - beépített labirintus fedél, lángelvezető és központi gázelvezetés. Carbon BoostTM adalék a gyorsabb tölthetőség és hosszabb élettartam biztosítására. Karbantartás mentes – nem igényel vízutántöltést. Optimális ár- és értékarány

Használati útmutató

Az indító akkumulátorokat száraz hüvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. A ritkán használt járművek akkumulátorainak töltését egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeresen pótolni kell. A lemerült akkumulátor fagyveszélyes!