Kisgéphajók és vitorlások indító akkumulátorai

Kisgéphajók és vitorlások indító akkumulátorai

Diesel, benzin, gáz üzemű belsőégésű motorok és
hybrid rendszerű járművek indító akkumulátorai

Gondozásmentes indító akkumulátorok

Feladatuk a belsőégésű hajó motorok beindítása. A hajó elektromos berendezéseinek, fogyasztóinak áramellátását és az akkumulátor visszatöltését ezután a járó motorral meghajtott generátor és feszültségszabályozó bizosítja. Ha a fedélzeti vezérlő elektronika szintén erről az akkumulátorról üzemel, ezért annak lemerülését hosszabb leállás esetén áramtalanítással megelőzni, vagy csepptöltéssel pótolni kell.

EXIDE Excell

EXIDE Excell

A megbízható akkumulátor márka átlagosan magas műszaki szinvonalát képviselő és igen kedvező árfekvésű, az ismert nagyáruházakban kínált típuscsalád. Excell robusztus 3DX rácsos technológiával rendelkezik, így jobb teljesítményt és hosszabb élettartamot biztosít, elsősorban a rendszeresen használt átlagos igénybevételű motoros hajókhoz ajánlott.

EXIDE Premium

EXIDE Premium

Csak EXIDE szaküzletekben megvásárolható 12V magas műszaki szinvonalú és megbízható prémium típus. A gazdag kényelmi felszereltségű, magas elektronizáltságú (gps helymehgatározó, multimédiás rendszerrel), rendelkező vizi járművekhez ajánlott. Az Exide Premium Carbon Boost® akkumulátor 1,5-szer gyorsabban töltődik fel, az Exide által a negatív lemez elektródokon alkalmazott új karbon adalékolásnak köszönhetően.

EXIDE-EK700-VRLA-AGM

EXIDE Intelligent Power

Az alacsonyabb CO2 kibocsájtás érdekében a menetrendben közlekedő korszerű vizi járművek belsőégésű motorjai veszteglésnél és kikötés közben is leállításra kerülnek. A gyakori újraindítás tartós elviselésére a közönséges indító akkumulátorok nem, csak a szívósabb un. "Start-Stop" rendszerhez gyártott akkumulátorok képesek. Az elhasználódott akkumulátorok pótlásához megfelelő indítóáramú és tárolóképességű, továbbá indításszámú akkumulátorok szükségesek.

Használati útmutató

Az indító akkumulátorokat száraz hüvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. A ritkán használt járművek akkumulátorainak töltését egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeresen pótolni kell. A lemerült akkumulátor fagyveszélyes!